Dieselkamiinat

Turvalliset ja ympäristöystävälliset kamiinat

 

  

Glembringin ruotsalaisvalmisteiset dieselkamiinat ovat suosittuja lämmönlähteitä veneisiin, mökkeihin ja työmaavaunuihin.

Kamiinaa valmistetaan kiillotetulla ruostumattomalla teräspinnoitteella tai harmaaksi maalatulla ohutlevy pinnalla. Kaminaa myydään sekä pelkästään säteilylämmölle että kiertovesijärjestelmään asennettavaksi. Kamiinan käyttö ei vaadi sähköä toimiakseen, vaan se toimii joko diesel- tai polttoöljyllä.

Kamiinan suunnittelussa on panostettu kuoren lämpöön; palotilan ja kuoren välisen raon takia kuoren lämpötila pysyy alhaisena. Eristettynä kamiinan kuori pysyy vielä viileämpänä ja suurin osa lämpöenergiasta, jopa 90% saadaan vesikiertoon. Teholtaan kamiinat ovat 1,8 kW, 2 kW, 4 kW, 8 kW ja 12 kW.

Kamiina on turvallinen käyttää, sillä siinä on liekkivahti, joka katkaisee polttoainetulon liekin sammuttua. Kamiinan turvallisuutta korostaa myös erillinen paloilmaputki, jonka ansiosta paloilmaa voidaan tarvittaessa tuoda jopa ulkoa. Kamiinan valurautaista yläosaa voidaan käyttää keittolevynä.

Kamiinan kyljessä oleva lämmönsäädin, regulaattori on laadukas ja kestävä.

Eristetty (E), Vesikiertoon (V)

Säteilylämmölle

Ylhäältäpäin kuvattuna